De bevalling en de kraamweek

De kraamzorg begint bij de geboorte.
Ik als kraamverzorgster assisteer in de meeste gevallen de verloskundige bij de bevalling. Partusassistentie noemen we dat.

De verloskundige geeft een telefoontje aan Kraamzorg Het Leven op het moment dat de verloskundige assistentie wil. Het is belangrijk dat als de bevalling begint ik  een vooraankondiging van jullie krijg zodat ik tijdig (binnen een uur) bij jullie kan zijn. Voor de bevalling leg ik de benodigdheden klaar, zodat alles voor de bevalling bij de hand is. Dit kan thuis, maar ook poliklinisch in het ziekenhuis.

Na de bevalling blijf ik de eerste uren, om jullie op weg te helpen. Dit geldt uiteraard ook in de nachtelijke uren.

Wordt de baby in het ziekenhuis geboren op medische indicatie en worden jullie ontslagen uit het ziekenhuis, dan zal ik er zijn bij thuiskomst om jullie op weg te helpen. Dag en nacht!

In de kraamweek (de eerste 8 à 10 dagen na de geboorte) houd ik de gezondheid van moeder en baby nauwlettend in de gaten. We leggen niet alleen alle gegevens, maar zeker ook de leuke momenten die we tegenkomen vast in een zorgdossier.

Bij aanmelding wordt er een online dossier voor jullie aangemaakt. Van dit zorgdossier kunnen jullie naar afloop een uitdraai krijgen. Tevens maak ik gebruik van een boekje. Welke ik voor jullie mee neem en waarin jullie je vragen kunnen noteren en waarin ik mijn eventuele tips noteer.

Het boekje en het zorgdossier zijn een informatiebron voor jullie, de verloskundige en/of huisarts.

Ik geef voorlichting, tips en adviezen over de verzorging en voeding van jullie kindje. Natuurlijk ben ik de gehele week een vraagbaak voor alle vragen, welke betrekking hebben op jullie nieuwe situatie!

In de kraamweek doen we de dagelijkse huishoudelijke taken. Deze taken zullen in overleg (vaak met de intake rond 6 a 7 maand) besproken worden.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de kraamzorg?

De duur van de kraamzorg hangt af van verschillende factoren, zoals jullie persoonlijke situatie en eventuele complicaties. Bij de kennismaking/intake zal ik dit samen met jullie bespreken.

Hoe kan ik me aanmelden voor kraamzorg?

Aanmelden bij Kraamzorg Het Leven kan eenvoudig via de website. Via het aanmeldformulier. Wel is het verstandig om eerst even contact op te nemen of ik nog plek heb, om teleurstelling te voorkomen.

Wat kost kraamzorg?

De kosten voor kraamzorg worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt wel een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je zorgverzekeraar.

Wat doe je als er twee gezinnen tegelijk bevallen?

Dan ga ik beide gezinnen zorg aanbieden voor zover dat dit kan. Mocht er meer zorg nodig zijn die ik in mijn eentje niet kan bieden dan zal ik een collega vragen om een goede zorg te waarborgen.

Word Kraamzorg Het Leven ook vergoedt door de verzekering?

Kraamzorg Het Leven werkt samen met een tussenbureau (Kraammarkt) welke alles regelt met elke verzekering.


 

Contactgegevens:

Kraamzorg Het Leven

info@kraamzorghetleven.nl

0626037119